aniam111, ja brałem miałem pakiet w salonie skody z 1990zł z Generali. Przy przedłużeniu na następny rok też tyle wyszło. Szkody nie miałem, więc nie wiem jak sprawa wygląda z wypłatą odszkodowań.
Silnik 1.6 FSI - awaryjność - wasze opinie
Zwiń
X
-
Silnik 1.6 FSI - awaryjność - wasze opinie
Witam
zastanawiam się nad kupnem Octavi II z silnikiem 1.6 FSI. Ktoś przekazał mi informację iż w stosunku do innych silników oferowanych w Skodzie ten jest "dość awaryjny". Chciałbym poznać Wasza opinię w tym temacie czy polecacie go czy też nie.
MarceliMarceli123
-
-
W telegraficznym skrócie można ująć to w ten sposób: "Silnik 1.6 FSI próbuje nadrobić braki w momencie obrotowym za pomocą głośnej pracy" - przy czym nie są to moje słowa, a prywatne zdanie redaktorów AutoBilda testujących OII na dystansie 100.000 km (Skoda z tą jednostką napędową zajęła 3 miejsce w rankingu, wyprzedzając Mercedesa E 320 CDI). Poza delikatnym "poceniu się" w obrębie uszczelki głowicy i niewielkich rysach na gładzi cylindrycznej spowodowanej nagarem odrywającym się od denka tłoka nie zauważono żadnych problemów, więc albo egzemplarz był wyjątkowy (nie sądzę), albo ta jednostka wcale nie należy do dość awaryjnych. Poza tym, kto wpadnie na pomysł rozbierania silnika na części pierwsze po 100 kkm? Pozostaje lać PB98 z zaufanych stacji i cieszyć się autem, aczkolwiek należę do wyznawców "tylko TDI", czego innym również życzęMądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
Komentarz